Restaurant te Ganshoren (Brussels) - Restaurant.be, Restaurant.be, De lekkerste restaurantgids!

Bruneau

Address : Broustinlaan 73-75, 1083 Ganshoren
Phone : 02 421 70 70
Fax : 02 425 97 26
Closing days : unknown
Website : www.restaurant.be/bruneau
Email address : restaurant_bruneau@skynet.be
Visitors comment :

Detailed map

Look at the footpaths and cycling routes in the vicinity.

Bruneau

Recent comments (1)

Your experience with Bruneau? Your opinion
Moris en Fran Jacobs-Vanhemelryck

Restaurant Bruneau, Broustinlaan 75, 1083 Ganshoren, www.bruneau.be

Een truffeldure ontgoocheling !

Wie droomt van een gastronomisch verwendineetje, kan Bruneau beter uit zijn verlanglijstje schrappen. Wie trouw gelooft in wat de “rode Michelin” schrijft en met heel veel (teveel?) verwachtingen naar dat “gerenommeerde restaurant met een volmaakt evenwicht tussen classicisme en creativiteit” trekt, kan zich voorbereiden op een dure ontgoocheling.
De kaart biedt aantrekkelijke spijzen aan minder aantrekkelijke prijzen.
Wij bestelden het “pannetje van sint-jacobsoesters”, de “tarbot op de wijze van Sarlat” en de fameuze “jalousie de riz de veau” (volgens culinaire bronnen de drie toppers van het huis). Drie tegenvallers. De sint-jacobsoesters waren halfrauw, smakeloos bereid, even smakeloos opgediend en nog smakelozer in de mond. De tarbot was zijn versheid allang kwijt en werd opgediend met aardappel- en truffelschilfers. De kalfszwezeriken zaten verstopt in een jasje van bladerdeeg en waren bij die maskerade hun gastronomische identiteit verloren. Bij beide hoofdgerechten kregen we dezelfde, ondefinieerbare saus geserveerd.
De borden waren porselein mooi. Wat erop lag was het bord niet waard.
Graag kregen we na de hoofdschotel een assortimentje kaas, maar die dag werd er alleen “brie aux truffes” opgediend. Toen we daar verwonderd op reageerden, kregen we van de “maîtresse d’hôtel” te horen dat er bij Bruneau geen klassiek kaaskarretje meer is.
“Le fromage, mais vous avez ça à la maison ! ». Onze repliek was even duidelijk. In plaats van koffie (dat hebben we thuis immers ook), vroegen we de rekening. Die kwam en was truffelduur en had (een niet al te beste) nasmaak.
Van classicisme en creativiteit gesproken…

404 € voor 2 personen (elk één voorgerecht, één hoofdschotel, twee glaasjes champagne als aperitief en de goedkoopste champagne bij de maaltijd).

Fran en Moris Jacobs-Vanhemelryck – Vlieringendreef 5 – 1500 HALLE- 02 356 39 31
framor@telenet.be

Quick search

Not immediately found the restaurant you were looking for? Try this handy quick finder.

Search

Newsletter